It is currently Wed Oct 17, 2018 10:04 am

All times are UTC - 7 hours





Post new topic Reply to topic  [ 3 posts ] 
Author Message
 Post subject: zelda
PostPosted: Fri Nov 04, 2005 4:29 pm 
Offline

Joined: Sat Sep 17, 2005 12:26 pm
Posts: 278
so i tried to put the zelda outlands hack on a SNROM board but the game only powers up to the title with music and as soon as you press start, it freezes up. i followed the wiring instructions exactly. should i have desoldered the CHR ROM?


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri Nov 04, 2005 5:36 pm 
Offline
User avatar

Joined: Sun Sep 19, 2004 10:59 pm
Posts: 1437
1. An SNROM board does not have CHR ROM - it has CHR RAM, which is what you need. Perhaps you did not burn the PRG ROM correctly.
2. Make sure your SNROM has 8KB of PRG RAM on it (next to the PRG ROM) and a battery (which may or may not be present).
3. It is possible that said hack was made to work in a low quality emulator (such as nesticle) and, as a result, does not work correctly on a real NES.

_________________
Quietust, QMT Productions
P.S. If you don't get this note, let me know and I'll write you another.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat Nov 05, 2005 2:00 pm 
Offline

Joined: Sat Sep 17, 2005 12:26 pm
Posts: 278
hmmm. i used Nes Open Golf, which has the 8kb CHR RAM and heres where i got the rom:

http://www.dgemu.com/

i have no clue how to tell if it is a bad rom. meanwhile ill check the connections again. i used stranded wire, maybe some wernt connected solidly. i have thanks


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 3 posts ] 

All times are UTC - 7 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group