It is currently Wed Oct 18, 2017 8:42 pm

All times are UTC - 7 hours



Forum rules


Related:



Post new topic Reply to topic  [ 1 post ] 
Author Message
 Post subject: Crazy SNES/SPC problem!
PostPosted: Sun Feb 04, 2007 10:01 am 
Offline

Joined: Sun Feb 04, 2007 9:52 am
Posts: 3
Location: Texas
I've been trying to track this bug for 3 days now! Here's what info i have on it...

this bug only appears on hardware, the rom runs fine when emulated
it happens only *sometimes* when i power on, i would think its an initializing problem, but im not sure which reg could cause this.. im using neviksti's initialization code.

it causes the SPC side to crash, i ran some tests and found a few corrupt bytes around the $7E0-$830 region. im not sure how these bytes got corrupted, but im suspecting the SNES-SPC transfer code.

my questions:
are there any uninitialized memory/regs that could cause this? http://ekid.ath.cx/InitSNES.asm
is my upload code correct? http://ekid.ath.cx/bootspc.txt
is there anything that can cause interference and make a the few bytes of data corrupted?

here is the rom with the bug http://ekid.ath.cx/bugged.smc ..it only appears on hardware and you have to power reset a bunch of times to catch it. the bg scrolling will freeze when it happens.

p.s. i also think my snes may be broken, or something... it would be nice if someone with a copier could confirm that this bug actually exists!

edit: the bug magically dissapeared when i was cleaning up some stuff :? ...but it would still be nice if someone could confirm this bug


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 1 post ] 

All times are UTC - 7 hours


Who is online

Users browsing this forum: adam_smasher and 7 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group