nesdev.com
http://forums.nesdev.com/

Zelda - Links Awakening intro sprite corruption
http://forums.nesdev.com/viewtopic.php?f=20&t=14798
Page 1 of 1

Author:  DParrott [ Thu Sep 08, 2016 3:03 am ]
Post subject:  Zelda - Links Awakening intro sprite corruption

I've been trying to resolve what I believed was a bug in my emulator but now I'm not so sure.

I can reproduce it when selecting Save & Quit after dying, it returns to the intro animation but the sprites are corrupted using enemy sprites in place of the lightning etc.

I've been able to consistently reproduce it by starting a new game, head for the beach and die on the first screen with enemies on it, save & quit.

Trying to work out what it should be doing I ran the same test in BGB but that also shows the same corruption, does my emu and BGB have the same bug or is this actually a bug in Zelda?

Anyone else come across this one?

Author:  gekkio [ Thu Sep 08, 2016 4:56 am ]
Post subject:  Re: Zelda - Links Awakening intro sprite corruption

There's many versions of Links Awakening, so you could be a bit more specific about which one you are testing? Normal or DX? Probably English version? And in any case, which revision?

Author:  gekkio [ Thu Sep 08, 2016 5:00 am ]
Post subject:  Re: Zelda - Links Awakening intro sprite corruption

Actually, a ROM hash would probably the best most accurate way to identify which one you are using.

Author:  DParrott [ Thu Sep 08, 2016 5:16 am ]
Post subject:  Re: Zelda - Links Awakening intro sprite corruption

Apologies, filename is "Legend of Zelda, The - Link's Awakening (U) (V1.2) [!].gb", testing on my DMG emulator.

MD5: 69 d6 43 bf 4e 37 b3 c1 33 51 85 17 33 8b 6a 1c
SHA1: 5a b6 3d ef 95 87 28 93 35 71 c3 b4 f6 af 54 db 14 f3 f8 b2

Author:  adam_smasher [ Thu Sep 08, 2016 8:22 am ]
Post subject:  Re: Zelda - Links Awakening intro sprite corruption

This might be a known bug in the game.

Author:  DParrott [ Thu Sep 08, 2016 8:42 am ]
Post subject:  Re: Zelda - Links Awakening intro sprite corruption

adam_smasher wrote:
This might be a known bug in the game.

That's exactly what I'm seeing. Thanks for the link. :)

I'll stop looking for that bug in my Emu now. :)

Edit: Yup, if I go to a screen without Octoroks and do the same the intro is fine.

Author:  gekkio [ Thu Sep 08, 2016 8:48 am ]
Post subject:  Re: Zelda - Links Awakening intro sprite corruption

Just tried this with a real DMG and indeed it's a bug :)

Page 1 of 1 All times are UTC - 7 hours
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/