Crypto (GGJ 2016 game)

A place where you can keep others updated about your NES-related projects through screenshots, videos or information in general.

Moderator: Moderators

shultays
Posts: 13
Joined: Fri Jan 08, 2016 3:04 am

Re: Crypto (GGJ 2016 game)

Post by shultays » Tue Feb 02, 2016 5:59 pm

lidnariq wrote:4-screen not working in general is a well-known design flaw of many famiclones—assuming you're using one.
Oh, I didn't know this would be aproblem. Yes I am using a famiclone (and a very cheap one.)

lidnariq
Posts: 9379
Joined: Sun Apr 13, 2008 11:12 am
Location: Seattle

Re: Crypto (GGJ 2016 game)

Post by lidnariq » Tue Feb 02, 2016 6:31 pm

Well, well-known amongst us here. Probably not really all that widely known.

If your famiclone has two 40-pin ICs inside instead of an epoxy blob, you could fix it yourself.

I wrote a list of some other games that should break on a famiclone that's defective in this manner. You could try a few of them and see if they also break.

M_Tee
Posts: 418
Joined: Sat Mar 30, 2013 12:24 am
Contact:

Re: Crypto (GGJ 2016 game)

Post by M_Tee » Sat Sep 08, 2018 8:17 pm

On the NES Spectrum Marathon, an attempt to stream this was made on an AVS via PowerPak, and it was unsuccessful.
Is this an issue with the 4-way mirroring? Is anyone already aware of what's causing the issue?

If not, is there anyone that has either an everdrive and AVS–or PowerPak and NES– able to test?

WhiteHat94
Posts: 36
Joined: Fri Apr 07, 2017 5:02 pm

Re: Crypto (GGJ 2016 game)

Post by WhiteHat94 » Mon Sep 10, 2018 10:31 am

I just tried it on my front loader + Powerpak and it does not work. Works fine on Everdrive.

M_Tee
Posts: 418
Joined: Sat Mar 30, 2013 12:24 am
Contact:

Re: Crypto (GGJ 2016 game)

Post by M_Tee » Mon Sep 10, 2018 5:18 pm

Thanks. Yeah, Everdrive + Famicom works as well. I guess the problem is the PowerPak. Curious now as to whether Everdrive + AVS will work.

dink
Posts: 39
Joined: Sun Jan 12, 2020 8:42 pm

Re: Crypto (GGJ 2016 game)

Post by dink » Sun Feb 02, 2020 11:10 pm

I figured out what was going wrong here:
The game uses mmc3 (mapper#4), but it never writes any mapper registers. Some multicarts (powerpak) don't set up the default mapper regs for mmc3, so only the last bank gets mapped by default.
Quick fix for this game, edit the iNES header and change the mapper# to 0

best regards,
- dink

Post Reply