Iron Commando Reproduction

A place that you can discuss reproduction of classic titles or "licensed-for-reproduction" homebrew for personal use.

Moderators: B00daW, Moderators

Forum rules
1. NO BLATANT PIRACY. This includes reproducing homebrew less than 10 years old, with the exception of free software.
2. No advertising your reproductions, with the exception of free software.
3. Be nice. See RFC 1855 if you aren't sure what this means.
Post Reply
uberfoo1337
Posts: 8
Joined: Fri Jan 09, 2015 2:17 pm

Iron Commando Reproduction

Post by uberfoo1337 » Thu Dec 10, 2015 1:57 am

Hey guys.

I tried to make myself a repro of Iron Commando on an 4MB INL board.
It starts and i can choose a character but afterwards, the meteor goes to the down left side and gets stuck.
The music for the first level starts, but it won't load the screen.

I'm using the japanese original ROM. Even tried 2 different sources. Still the same.
uCon says there is no pattern for region fix or crack.
I don't know what to do. :((

lidnariq
Posts: 9280
Joined: Sun Apr 13, 2008 11:12 am
Location: Seattle

Re: Iron Commando Reproduction

Post by lidnariq » Thu Dec 10, 2015 12:50 pm

For whatever it's worth, I was handed an Iron Commando (E) reproduction, and it works fine in my US SNES.

I have no idea what's going on.

User avatar
getafixx
Posts: 365
Joined: Tue Dec 04, 2012 3:28 pm
Location: Canada

Re: Iron Commando Reproduction

Post by getafixx » Thu Dec 10, 2015 8:18 pm

does that game use mirroring? If so, you may need to "double up" the rom onto itself to fill the 4MB chip.

Ice Man
Posts: 525
Joined: Fri Jul 04, 2014 2:34 pm

Re: Iron Commando Reproduction

Post by Ice Man » Fri Dec 11, 2015 4:25 am

No, this isn't a NES game and doesn't use any mirroring.

Iron Commando on a cart works fine for me. Already made a PAL repro of it before.
Just not on an INL board though.

User avatar
getafixx
Posts: 365
Joined: Tue Dec 04, 2012 3:28 pm
Location: Canada

Re: Iron Commando Reproduction

Post by getafixx » Fri Dec 11, 2015 8:20 pm

Ice Man wrote:No, this isn't a NES game and doesn't use any mirroring.
Actually there are a few SNES games that did use mirroring, I think they were all LoROM games aside from MegaMan X2. But I've run into problems before with INL boards for games like FF5 where the translation makes the rom an odd size, and you have to mirror it and fill the chip otherwise the game crashes after the title screen.

Also had this happen on a King of Demons repro before.

Ice Man
Posts: 525
Joined: Fri Jul 04, 2014 2:34 pm

Re: Iron Commando Reproduction

Post by Ice Man » Sat Dec 12, 2015 6:44 am

That's not mirroring at all but address mapping, which is not the same.

Special chips such as Cx4, SA-1, DSP, S-DD1 has nothing to with mapping but video rendering/graphics compression, etc. Functions that the regular CPU is not capable of.

uberfoo1337
Posts: 8
Joined: Fri Jan 09, 2015 2:17 pm

Re: Iron Commando Reproduction

Post by uberfoo1337 » Sat Dec 12, 2015 2:09 pm

ah okay. i try to mirror it in different ways =)

and no its no NES game.
i mean the snes one

Ice Man
Posts: 525
Joined: Fri Jul 04, 2014 2:34 pm

Re: Iron Commando Reproduction

Post by Ice Man » Sat Dec 12, 2015 4:03 pm

You cannot mirror a SNES game.

But what you can do is check the switch for the INL board and see if its set to LoROM or HiROM.

Piko
Posts: 19
Joined: Sat Dec 07, 2013 1:06 am
Location: Houston Texas
Contact:

Re: Iron Commando Reproduction

Post by Piko » Wed Jan 13, 2016 12:43 pm

Hey Guys!

I'd like to kindly ask you not to repro this game :D

We tracked Mr. Carlo Perconti the developer of Iron Commando and Legend for SNES; and we got the rights to publish the game officially.

We will release a physical version, at a very affordable price in either Cart only or Complete in box version :D.

This will be an official (but unlicensed) release :D

Thanks!

User avatar
rainwarrior
Posts: 7800
Joined: Sun Jan 22, 2012 12:03 pm
Location: Canada
Contact:

Re: Iron Commando Reproduction

Post by rainwarrior » Wed Jan 13, 2016 2:48 pm

Piko wrote:rights to publish the game officially

...

unlicensed
I think you should clarify what you mean by "unlicensed". The right to publish the game is a license.

tepples
Posts: 21936
Joined: Sun Sep 19, 2004 11:12 pm
Location: NE Indiana, USA (NTSC)
Contact:

Re: Iron Commando Reproduction

Post by tepples » Wed Jan 13, 2016 5:53 pm

Perhaps unlicensed in the sense that Bee 52 and Battle Kid and the NES version of Lizard are unlicensed: they are produced without the console maker's cooperation.

Piko
Posts: 19
Joined: Sat Dec 07, 2013 1:06 am
Location: Houston Texas
Contact:

Re: Iron Commando Reproduction

Post by Piko » Thu Oct 13, 2016 1:04 pm

tepples wrote:Perhaps unlicensed in the sense that Bee 52 and Battle Kid and the NES version of Lizard are unlicensed: they are produced without the console maker's cooperation.
Exactly this.

Post Reply