It is currently Tue Oct 17, 2017 3:13 pm

All times are UTC - 7 hours



Forum rules


1. NO BLATANT PIRACY. This includes reproducing homebrew less than 10 years old, with the exception of free software.
2. No advertising your reproductions, with the exception of free software.
3. Be nice. See RFC 1855 if you aren't sure what this means.



Post new topic Reply to topic  [ 9 posts ] 
Author Message
PostPosted: Mon Oct 17, 2016 12:55 am 
Offline

Joined: Mon Oct 17, 2016 12:48 am
Posts: 4
So I have every thing I need for programming repros for my self. But I have run in to some thing of a snag.

I use Famirom to split the rom. I have the correct mirroring. The correct size eproms. But every single REPRO I try to burn turns out the same. I have tried 7 different boards, the donors have worked before taking the rom chips off. ( Bandai Golf is a dime a dozen CN-ROM )

Am I doing some thing wrong? Or is my Willem just pooched?

I have attached photos of the outcome.

1 of the cart, and one of what shows on the TV when i load the Cart to the NES..... I am stumped.


Attachments:
IMG_0478.JPG
IMG_0478.JPG [ 1.24 MiB | Viewed 1675 times ]
IMG_0480.JPG
IMG_0480.JPG [ 1.79 MiB | Viewed 1675 times ]
Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Oct 17, 2016 1:20 am 
Offline
Site Admin
User avatar

Joined: Mon Sep 20, 2004 6:04 am
Posts: 3470
Location: Indianapolis
I seem to recall that ST EPROMs required VCC to be 6.5V when programming, and at least on the Willem 3.5 PCB (the one I had) that required setting a jumper. But if they verify in the programmer, then the programmer is fine and VCC voltage is probably not the issue.

Those EPROMs, at least the PRG I can see the part number, are 64kB ROMs. While CNROM is 32kB. If A15 is connected to 5V, that means you need to put the 32kB data in the upper half of the EPROM (it's just as well to double-up the ROM data before burning it). So it could be that.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Oct 17, 2016 1:20 am 
Offline
User avatar

Joined: Mon Jan 03, 2005 10:36 am
Posts: 2961
Location: Tampere, Finland
Wrong forum.

_________________
Download STREEMERZ for NES from fauxgame.com! — Some other stuff I've done: kkfos.aspekt.fi


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Oct 17, 2016 11:57 am 
Offline

Joined: Sun Apr 13, 2008 11:12 am
Posts: 6276
Location: Seattle
The screen is full of random tiles, in a variety of different shades.

This means that:
CHR ROM appears to be working correctly
PRG ROM is working far enough to upload a palette and enable rendering
The CPU then crashes.

The possible failure modes are (AFAIK):
the PRG UVEPROM is damaged
the PRG is miswired
the game downloads content from CHR and that's not working correctly.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Oct 17, 2016 1:17 pm 
Offline

Joined: Mon Oct 17, 2016 12:48 am
Posts: 4
lidnariq wrote:
The screen is full of random tiles, in a variety of different shades.

This means that:
CHR ROM appears to be working correctly
PRG ROM is working far enough to upload a palette and enable rendering
The CPU then crashes.

The possible failure modes are (AFAIK):
the PRG UVEPROM is damaged
the PRG is miswired
the game downloads content from CHR and that's not working correctly.



This is what confuses me. I have tried out multiple boards and many eproms just to get the same thing every time. It can't be like this for 7 different boards and 7 sets of eproms...... Or can it?


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Oct 17, 2016 2:07 pm 
Offline

Joined: Sun Apr 13, 2008 11:12 am
Posts: 6276
Location: Seattle
I suppose if you're always making the same rewiring mistake, it could be the same regardless of PCB...

But it's a CNROM board and game so I'm kinda confused by that.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Oct 18, 2016 11:57 am 
Offline

Joined: Mon Oct 17, 2016 12:48 am
Posts: 4
Yeah, because CN-ROM boards don't require any re-wiring.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Oct 18, 2016 12:23 pm 
Offline

Joined: Sun Apr 13, 2008 11:12 am
Posts: 6276
Location: Seattle
On the off-chance ... is there any possibility that the mirroring jumper is wrong and the game is crashing waiting for a sprite 0 hit?


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Oct 18, 2016 1:29 pm 
Offline

Joined: Mon Oct 17, 2016 12:48 am
Posts: 4
I figured it out. It was my own stupidity. I had the option [ Skipt Write 0xFF ] Checked off. That there could screw up any thing. I got it working though.

Thank you every one for your suggestions! I also had the EPROM under volted!

REJOICE! GWS Rom hacks on Carts!


Attachments:
IMG_0187.JPG
IMG_0187.JPG [ 1.33 MiB | Viewed 1563 times ]
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 9 posts ] 

All times are UTC - 7 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group