nesdev.com
http://forums.nesdev.com/

Almana no Kiseki FDS to MMC1 Repro Problem
http://forums.nesdev.com/viewtopic.php?f=28&t=16715
Page 1 of 1

Author:  Ice Man [ Thu Nov 16, 2017 3:10 pm ]
Post subject:  Almana no Kiseki FDS to MMC1 Repro Problem

I just recently made a repro on a HVC-SLROM-02 board using Mottzilla's FDS to MMC1 conversion of Almana no Kiseki. While the dumped (with Kazzo) game works fine in an emulator it refuse to start/work on a original console.

I contacted MottZilla already but he can't remember well what mod was needed to some Nintendo boards.
If anyone got an idea, I'd appreciate the help.

Author:  zxbdragon [ Fri Nov 17, 2017 5:13 pm ]
Post subject:  Re: Almana no Kiseki FDS to MMC1 Repro Problem

ANK have irq. MMC1 have irq?

Author:  tepples [ Fri Nov 17, 2017 8:09 pm ]
Post subject:  Re: Almana no Kiseki FDS to MMC1 Repro Problem

MMC1 has no IRQ. You'd have to hack it to use sprite 0 spinwaiting or DMC IRQ.

Author:  Ice Man [ Sat Nov 18, 2017 12:30 am ]
Post subject:  Re: Almana no Kiseki FDS to MMC1 Repro Problem

Apparently there's certain MMC1 revisions that work and some that do not according to what MottZilla told me.

MMC1 on a CPLD works better. Maybe because of power up state? No idea.

Author:  zxbdragon [ Sat Nov 18, 2017 1:10 am ]
Post subject:  Re: Almana no Kiseki FDS to MMC1 Repro Problem

Ice Man wrote:
Apparently there's certain MMC1 revisions that work and some that do not according to what MottZilla told me.

MMC1 on a CPLD works better. Maybe because of power up state? No idea.


I found MMC1 version. Great Project.

Author:  getafixx [ Sun Nov 19, 2017 11:46 am ]
Post subject:  Re: Almana no Kiseki FDS to MMC1 Repro Problem

Ice Man wrote:
I just recently made a repro on a HVC-SLROM-02 board using Mottzilla's FDS to MMC1 conversion of Almana no Kiseki. While the dumped (with Kazzo) game works fine in an emulator it refuse to start/work on a original console.

I contacted MottZilla already but he can't remember well what mod was needed to some Nintendo boards.
If anyone got an idea, I'd appreciate the help.


It's quite possible that it needs WRAM. If it's like most other FDS conversions (even official ones by Nintendo) it may need it. So I'd suggest using a SKROM board and see if that works.

Author:  Ice Man [ Mon Nov 20, 2017 12:02 pm ]
Post subject:  Re: Almana no Kiseki FDS to MMC1 Repro Problem

Hmm, haven't tried that yet. Will do once I get a SKROM board. Thanks!

Author:  Ice Man [ Fri Apr 06, 2018 8:20 am ]
Post subject:  Re: Almana no Kiseki FDS to MMC1 Repro Problem

Alright so.
Tried the CHR-ROM version with a SKROM board. Can be dumped fine but never works on the real hardware.

Tried the CHR-RAM version with a SNROM board. Can be dumped fine but never works on the real hardware.

The game even needs some time on FCEUX SVN3394 to load up actually.

My assume is that there might be old MMC1 revisions who can handle it while most don't.

If anyone ever got the game to work on a real Famicom or NES I'm more than happy to know how or what board was used.

Author:  pakosup [ Sat Apr 14, 2018 1:05 am ]
Post subject:  Re: Almana no Kiseki FDS to MMC1 Repro Problem

Ice Man wrote:
If anyone ever got the game to work on a real Famicom or NES I'm more than happy to know how or what board was used.

I've made repro on SNROM board, and it works fine on Famicom.
I don't remember exact chip revision but I think it should work with any.

Page 1 of 1 All times are UTC - 7 hours
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/