It is currently Mon May 20, 2019 7:32 am

All times are UTC - 7 hours





Post new topic Reply to topic  [ 3 posts ] 
Author Message
PostPosted: Thu Apr 18, 2019 9:47 pm 
Offline

Joined: Thu Jan 10, 2008 5:07 am
Posts: 5
Location: Rome, Italy, World, Universe
Hello everyone!
After years of waiting I have my NES emulator almost working!
I encountered an interesting problem though.

For roms like Zelda 2 and Castlevania 1 everything works fine.
For Zelda 1 and Megaman 2, the buttons seems warped (if I press right it read as start) ?!?!?

Also the allpads test rom shows that it reads all the button pressed.

I doubt it is the logic itself of the controller, I am more sure about some collateral effects from APU and such.

Has anyone ever saw something like that ?

Thank you a lot!


Top
 Profile  
 
PostPosted: Fri Apr 19, 2019 5:42 am 
Offline

Joined: Thu Jan 10, 2008 5:07 am
Posts: 5
Location: Rome, Italy, World, Universe
And of course it is me, but somewhere else.
The absolute Y addressing mode was always adding a dummy read, thus interleaving the reads (was reading 16 times instead of 8)!


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon May 06, 2019 11:10 pm 
Offline

Joined: Mon Mar 11, 2019 10:56 pm
Posts: 9
Did you run nestest CPU test? I have problems with controller as well but nestest run's 100% flawlessly for me


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 3 posts ] 

All times are UTC - 7 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group