It is currently Mon May 20, 2019 8:58 am

All times are UTC - 7 hours





Post new topic Reply to topic  [ 760 posts ]  Go to page Previous  1 ... 47, 48, 49, 50, 51
Author Message
 Post subject: Re: puNES Emulator
PostPosted: Mon Mar 25, 2019 1:41 am 
Offline
User avatar

Joined: Sat Apr 18, 2009 4:36 am
Posts: 290
Location: Russia (UTC+3)
puNES 0.104 is out:
Quote:
- Fixed graphical problem with xBRZ filter.
- Fixed mappers 50, 90, 156, 178, UNL-KOF97, UNL-VRC7, MMC3 KT-008 PCB.
- Fixed possible issue with High DPI monitor.
- The shortcuts were not applied and saved correctly. Fixed.
- For the general UxROM mapper use a full 8-bit bank select register.
- Fixed compilation with QT 5.12 under Windows.
- Fixed the management of the zapper that now also correctly manages the X coordinates.
- Updated the Russian translation (thx Alter0ne).
- Fixed the disappearance of the mouse cursor after two seconds.
- Fixed the emulator freezing if pressed "Switch Sides" hotkey.
- Added the rewind function that replaces the timeline.

Now it is possible to "rewind" the game. Once the rewind function has
been activated (at any time during the game) it is possible to move
forward and backward in the gameplay one frame at a time or at different
speeds (1x, 2x, 4x, 8x, 16x, 32x or 64x). You will be able to move
freely in the recording until you press the "play" button, from that
moment all the gameplay memorized after the selected frame will be lost.
In the "general settings" you can select the duration in minutes of the
recordable gameplay (the different options are: disable, 2mins, 5mins,
15mins, 30min, 60mins or unlimited) but keep in mind that the more
minutes you can record the more space on the hard disk will be used.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: puNES Emulator
PostPosted: Mon Mar 25, 2019 8:09 pm 
Offline

Joined: Mon Dec 12, 2011 8:15 pm
Posts: 445
great!


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: puNES Emulator
PostPosted: Tue Mar 26, 2019 8:03 am 
Offline

Joined: Fri Sep 09, 2016 6:45 am
Posts: 4
Hello,

I downloaded 1.04 version, but when I launch it with the following command line "punes32 --fullscreen yes" I just get a white screen and Windows tells me that the punes32 doesnt respond. With version 1.02 I dont have such problem.
If I open punes32 1.04 without any command line it opens fine in a window and I can put it in full screen with alt+enter and it works great.
The problem is when I launch it directly to full screen from command line.
I tried both versions D3D9 and OpenGl with the same result.

Any ideas?

Thanks


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: puNES Emulator
PostPosted: Tue Mar 26, 2019 9:08 am 
Offline

Joined: Tue Jan 22, 2019 1:20 pm
Posts: 5
Hello, i'm trying to build puNES 0.104, but it says "configure: error: Qt5 library not found".
Qt5 is in /opt/Qt5.10.1/ and i've tried to add this and it's subdirs to both PATH and PKG_CONFIG_PATH, but no avail. How can i build it? Is it still possible to build it with Qt4?


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: puNES Emulator
PostPosted: Tue Mar 26, 2019 9:34 am 
Offline

Joined: Tue Mar 26, 2019 9:06 am
Posts: 2
I've compiled puNES on Linux from git but I'm having a couple of problems. I don't hear any sound and it spits the error "snd_pcm_start() failed (Broken pipe)". Catting the hw_params file for my sound card reveals that something is happening, but there is no sound. I tried messing with all the audio settings and the same error occurs. The other issue is that, according to the FPS counter, puNES only runs at 30 or 36 FPS until I load a ROM and then perform a soft or hard reset, after which it will run at 60. Changing video settings while a ROM is loaded may drop it back down to 36 until I do another reset. This happens regardless of wheter the V-Sync option is enabled or not.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: puNES Emulator
PostPosted: Tue Mar 26, 2019 1:20 pm 
Offline

Joined: Tue Jan 22, 2019 1:20 pm
Posts: 5
It turned out that some Qt5 packages were missing, so i've managed to compile puNES 0.104, but the results are devastating.

My old Qt4 based puNES 0.102 used up ~35%/~2% (user/system) CPU, but this new one uses up ~90%/~40% and there is no sound. Also it lags terribly.

Out of curiousity, i've downloaded 0.102 sources again and this time i've built it aganist Qt5. Aside the few hundred kBytes of extra RAM usage, the results were equivalent to the Qt4 version. Then i had downloaded 0.103 and built it. The same as 0.104: high CPU usage, no sound and lagging.

I've read in the changelogs, that in 0.103 not only Qt4, but also SDL was dropped. Maybe that is the cause?

I've compiled all versions and binaries with --with-opengl-nvidia-cg --enable-release.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: puNES Emulator
PostPosted: Tue Mar 26, 2019 11:38 pm 
Offline

Joined: Mon Aug 24, 2015 11:15 pm
Posts: 5
Thanks for the new version, the 2 bugs that I reported recently was fixed, awesome!

I'd like to report another bug that I forgot to mention which also happens in this new version: the "Start/Stop WAV" hotkey can't be changed, edited nor disabled so it will always be enabled, this is the only hotkey that has this issue. Even if you change or disable that hotkey in the configuration file "input.cfg" it will always reset to the default key which is "Alt+V" every time you open the emulator. BTW, I'm using "puNES win64 OpenGL".

ImageImage

Also, if possible I would like to ask a minor feature request:

1 - Would you please provide an on-screen text in full-screen to see which Save State Slot you have selected? because we can only see the Save State Slot in windowed mode.

2 - Since you replaced "Timeline" with "Rewind" we aren't able to rewind the game in full-screen anymore, to be able to rewind the game we need to be in windowed mode and rewind it manually with the mouse. Would you please add a hotkey to be able to rewind the game in full-screen?

Keep up the awesome work mate. Thanks!


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: puNES Emulator
PostPosted: Wed Mar 27, 2019 2:47 am 
Offline

Joined: Tue Jan 22, 2019 1:20 pm
Posts: 5
Okay, i've figured it out. It seems that i had the same problem as Pink Bandana. The problem was, that puNES had the sound device on "default" and that way it could not play any audio. When i set it to the proper device (SB Audigy 5/Rx [SB1550] : plughw:0,3 in my case), the lag, the muteness and the insane CPU usage were gone.

However, the new puNES still eats up an additional 5-10% CPU compared to 0.102. (~30-35 vs ~40-45) The changelog in 0.103 mentioned 20%-30% improved performance.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: puNES Emulator
PostPosted: Wed Mar 27, 2019 3:52 am 
Offline

Joined: Tue Mar 26, 2019 9:06 am
Posts: 2
Hmm that's interesting, I don't get any sound no matter what I do with the settings.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: puNES Emulator
PostPosted: Wed Mar 27, 2019 4:34 am 
Offline

Joined: Sat May 08, 2010 9:31 am
Posts: 228
TCH and Pink Bandana I answered in PM.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 760 posts ]  Go to page Previous  1 ... 47, 48, 49, 50, 51

All times are UTC - 7 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group