It is currently Tue Oct 17, 2017 9:02 pm

All times are UTC - 7 hours





Post new topic Reply to topic  [ 3 posts ] 
Author Message
PostPosted: Wed Nov 09, 2005 9:10 am 
My nes emulator works fairly well, but I don't know how to find the obscure bugs in the 6502 core.

My emulator passes all test in both nestress and nestest, but there is still a cpu bug.

The bug is in the legend of zelda. When I press start to view the item screen, the screen scrolls down from the top, but immediatly after the "game over" screen is displayed asking whether I want to continue, save, or retry.

I could write debug logs but I don't know how to sync my log up with the one genereated by the FCE tracer.


Top
  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed Nov 09, 2005 10:05 am 
Are you allowing input on controller #2 ($4017)? Zelda is supposed to show the game over screen if Up and A are pressed simultaneously on controller #2 while the item screen is visible.

If you're not implementing controller #2, be sure $4017 does not return a 1 in bit zero, and the game should work.


Top
  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed Nov 09, 2005 11:18 am 
That was it. Thanks


Top
  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 3 posts ] 

All times are UTC - 7 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group