It is currently Wed Feb 21, 2018 6:28 pm

All times are UTC - 7 hours





Post new topic Reply to topic  [ 29 posts ]  Go to page Previous  1, 2
Author Message
PostPosted: Fri Jan 24, 2014 5:29 pm 
Offline
User avatar

Joined: Mon Feb 04, 2013 10:47 pm
Posts: 21
Location: Chile
There is a possibility for a future version 4 in 1 for 27C040 users?


Top
 Profile  
 
PostPosted: Fri Jan 24, 2014 7:44 pm 
Offline

Joined: Sun Apr 13, 2008 11:12 am
Posts: 6793
Location: Seattle
I'm pretty certain you should be able to just take the first halves of the resultant images and have it work: the 74'174 has been wired to boot the cartridge into the first 128KiB.

You'll need to modify the menu to only offer the first four. (otherwise 5-8 will map to 1-4)


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Mar 10, 2014 12:16 pm 
Offline
User avatar

Joined: Wed Apr 07, 2010 1:14 am
Posts: 484
Location: Iran
There is no need for 74HC238, WRAM CE can do the job alone as a clock signal for 74HC161.
Also I have a clone MMC1 which don't have WRAM CE at all (it is NC), for this kind of MMC1 the clock signal can be generated by decoding STA $8010 with 74HC139 :
CPU R/W = 0
/ROMSEL = 0
PRG A4 = 1


Attachments:
01.PNG
01.PNG [ 4.27 KiB | Viewed 2479 times ]
02.PNG
02.PNG [ 6.79 KiB | Viewed 2481 times ]
Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Mar 24, 2014 7:46 am 
Offline
User avatar

Joined: Wed Apr 07, 2010 1:14 am
Posts: 484
Location: Iran
Ruslansh wrote:
What a menu will work with this scheme? - download/file.php?id=1331


This should work (From the first post) : Menu Patch

Ruslansh wrote:
games using WRAM will normally work?

Yes, they also work

Ruslansh wrote:
download/file.php?id=1331 - what needs to change in the scheme that would make it work? I use w27e040 eeprom

It should work, check everything again.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Mar 24, 2014 8:44 am 
Offline

Joined: Sun Apr 28, 2013 3:27 am
Posts: 32
Image хостинг картинок

Soldered this scheme. Rechecked. Menu filled from the first post. Cartridge menu starts - games does not change.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Mar 24, 2014 9:50 am 
Offline
User avatar

Joined: Wed Apr 07, 2010 1:14 am
Posts: 484
Location: Iran
Does it work with the schematic from the first post?


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Mar 24, 2014 10:15 am 
Offline

Joined: Sun Apr 28, 2013 3:27 am
Posts: 32
From the first post I did not. I want to do that this would work. I'll collect the cartridge MMC1 and MMC3 on the same board. I need that to one scheme worked with two mappers.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Mar 24, 2014 11:10 am 
Offline

Joined: Sun Apr 13, 2008 11:12 am
Posts: 6793
Location: Seattle
Ruslansh wrote:
games does not change.
Check the following:
* Make sure you've wired the resistor/capacitor/diode correctly. The voltage on pin 1, while the famiclone is powered and reset is pressed, should be 0V. It should then go to 5V once you release reset.
* Make sure pin 2 is connected correctly.
* Make sure pins 7, 8, 10 are grounded.

Also, try changing the capacitor to be connected to ground instead of +5V.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed May 21, 2014 7:35 am 
Offline

Joined: Sun Apr 28, 2013 3:27 am
Posts: 32
There is a menu for MMC3 mapper for games 256 kb.?


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed May 21, 2014 11:15 am 
Offline

Joined: Sun Apr 13, 2008 11:12 am
Posts: 6793
Location: Seattle
Farid had previously made this one for 128 KiB MMC3 games, but it could easily be modified to support 256 KiB PRG instead.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Fri May 23, 2014 12:27 am 
Offline

Joined: Sun Apr 28, 2013 3:27 am
Posts: 32
Ruslansh wrote:
Image хостинг картинок

Soldered this scheme. Rechecked. Menu filled from the first post. Cartridge menu starts - games does not change.



This scheme does not work with the menu 8 in 1 but it works with the menu under MMC 3 mapper for games ninja gaiden 3 in 1


Top
 Profile  
 
PostPosted: Fri May 23, 2014 2:17 am 
Offline
User avatar

Joined: Wed Apr 07, 2010 1:14 am
Posts: 484
Location: Iran
@Ruslansh

Posting some pictures may make me passionate :D


Top
 Profile  
 
PostPosted: Fri May 23, 2014 2:36 am 
Offline

Joined: Sun Apr 28, 2013 3:27 am
Posts: 32
FARID wrote:
@Ruslansh

Posting some pictures may make me passionate :D


I do not understand


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun May 25, 2014 9:40 am 
Offline

Joined: Mon Dec 12, 2011 8:15 pm
Posts: 393
nestopia plus! working


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 29 posts ]  Go to page Previous  1, 2

All times are UTC - 7 hours


Who is online

Users browsing this forum: Yahoo [Bot] and 3 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group